Thema 2018

Maak mij, HEER, met uw wegen vertrouwd, leer mij uw paden te gaan.

Wijs mij de weg van uw waarheid en onderricht mij,

want u bent de God die mij redt, op u blijf ik hopen, elke dag weer.

 

Psalm 25: 4-5

Denk jij dat er meer moet zijn tussen hemel en aarde? Wil je meer weten over het christelijk geloof? Houd je van een goed gesprek? Dan is de Alpha cursus wellicht iets voor jou!

Alpha cursus

Deze cursus is een kennismaking met het christelijk geloof voor mensen vanaf 14 jaar. In tien avonden en een weekend zul je ontdekken wat het Christendom inhoudt. Ook leer je nieuwe mensen kennen, die net als jij meer willen weten over het christelijk geloof.

Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt er een inleidend praatje over een centraal onderwerp, waar je vervolgens in kleine groepjes over doorpraat. Je krijgt volop de gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met anderen.

hubobe

Over de Alpha cursus

De Alpha cursus is ontwikkeld binnen de Anglicaanse kerk in Londen: “Holy Trinity Brompton”. Nicky Gumbel, auteur van de cursus, is een van de predikanten daar. De eerste Alpha cursus vond plaats in 1993. Sindsdien volgden meer dan 5 miljoen mensen in meer dan 100 landen een Alpha cursus. In Nederland hebben inmiddels ruim 200.000 mensen de cursus gevolgd. Zie ook www.alphacursus.nl