Thema 2018

Maak mij, HEER, met uw wegen vertrouwd, leer mij uw paden te gaan.

Wijs mij de weg van uw waarheid en onderricht mij,

want u bent de God die mij redt, op u blijf ik hopen, elke dag weer.

 

Psalm 25: 4-5

 

AVG, GDPR, De privacy wet

Waar hebben ze het over?

In de eerste nieuwsbrief hebben we vertelt dat het gaat om uw privĂ© gegevens, gegevens die we al heel lang bijhouden en waar we ook al sinds jaar en dag heel zuinig op zijn en niet zo maar laten rondslingeren.

Waarom dan al dat gedoe?

Uw gegevens worden niet alleen bij ons maar ook bij andere instanties of bedrijven bewaard. Denk maar eens aan uw adres bij de autodealer die dan ook nog eens weet welke auto u rijd en met welk kenteken of de gemeente die nog veel meer van u weet en bewaard. Er zijn vast nog veel meer plaatsen waar ze informatie over u bewaren en die ook nodig hebben. De meerderheid gaat daar ook zeer zorgvuldig mee om maar soms verkopen bedrijven uw gegevens of delen ze die met anderen, zoals een toeleverancier.
Dat dit mis kan gaan heeft u vast wel eens meegemaakt; Uw telefoon nummer, vaak met andere gegevens zoals leeftijd, is verkocht of doorgegeven aan een ander bedrijf die u opbelt of u geen behoefte heeft aan ......Vandaar kwam het "Bel me niet register", een oplossing waar u kan aangeven dat u niet ongevraagd gebeld wil worden.

 

AVGbrein.jpg

 

Hoever zijn we nu als kerk

In deze  nieuwsbrief willen we u vertellen hoe ver we zijn.
 

File-lock.jpg

Vooral het uitzoeken van wat wel en niet gedaan moet worden neemt veel tijd in beslag. Veel uitleg een werkdocumenten gaan te ver voor een kerk of vereniging.

Lees nieuwsbrief AVG Nieuwsbrief Nr. 3

 

krant.png

De nieuwsbrief

De komende periode zullen we u op de hoogte blijven houden van de werkzaamheden en u een overzicht geven welke informatie wij digitaal willen opslaan volgens de regels van de nieuwe wet.